Bindweefsel massage

connective tissue massageBindweefsel is een weefsel dat onderdeel uitmaakt van alle organen in ons lichaam. Het heeft een steunende en verzorgende functie, beschermt de organen en bepaalt hun vorm. De huid is ons grootste orgaan. Wanneer bindweefsels uit- of opgerekt worden kan de huid gaan hangen waardoor deze haar stevigheid verliest en rimpels kunnen ontstaan. Wanneer het bindweefsel gaat krimpen kan het de huid onregelmatig naar beneden trekken waardoor cellulite kan ontstaan.

Een bindweefselmassage is een diepe intensieve massage die de doorbloeding bevordert, de afvoer van afvalstoffen stimuleert en zorgt voor celvernieuwing in het weefsel. De huidconditie wordt hierdoor zichtbaar en voelbaar verbetert, waardoor deze strakker en gladder wordt. Een bindweefselmassages kuur kan worden toegepast bij het verstevigen van de verslapte huid en bij cellulite. De bobbelige structuur van de huid worden minder zichtbaar en wordt gladder en strakker. Ook kunnen littekens sterk worden vervaagd en minder trekkerig aanvoelen.

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag tussen de spieren en de huid. Het is een reflexzonemassage; op het lichaam bevinden zich zones die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

Als je lichaam flink uit balans is kan de massage best pijnlijk zijn, maar het resultaat zal er naar zijn! We sluiten de massage af met zachte, ontspannende massagegrepen. Bindweefselmassage geeft een impuls aan het vegetatieve deel van het zenuwstelsel. Dit stelsel verzorgt de regeling van orgaanfuncties zoals de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling.

Bindweefselmassage kan eenmalig worden ondergaan om een impuls te geven aan probleemzones. Met meerdere behandelingen het mogelijk om eventuele aanwezige stoornissen aan te pakken.